RECEPT: LINGUINE S PESTEM Z MEDVĚDÍHO ČESNEKU

 

Pesto z medvědího česneku

Linguine s pestem z medvědího česneku

Připravte si s námi lehký a chutný oběd! Sezóna medvědího česneku netrvá dlouho, ale není nic jednoduššího než si možnost jeho konzumace prodloužit ve formě kvalitně připraveného pesta!

Ingredience

  • 150 g listů medvědího česneku
  • 250 g extra panenského olivového oleje
  • 3 g soli
  • 250 g kešu oříšků
  • 5 g růžového pepře
  • 200 g čerstvých těstovin
  • Parmezán
  • Cherry rajčata

Postup

  1. Listy medvědího česneku dobře omyjte, osušte a zbavte tuhých stonků.
  2. Oříšky, sůl, pepř, olej rozmixujte do hladka (například tyčovým mixérem). Jako poslední přidejte medvědí česnek. Dochuťte růžovým pepřem a případně ještě špetkou soli.
  3. Hotové pesto přelijte do sterilizovaných skleniček a povrch zalijte vrstvou oleje – prodloužíte tak jeho trvanlivost.
  4. Rozpalte troubu na 190 °C a vložte cherry rajčata. Pečte přibližně 10 minut, dokud lehce nezezlátnou.
  5. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě na skus (al dente).
  6. Slijte je a promíchejte s připraveným pestem a částí nastrouhaného parmezánu – ideálně v míse. Na jednu porci vystačí vrchovatá lžíce pesta, ale přidejte dle vlastní chuti.
  7. Vše zamíchejte a servírujte na talíř. Ozdobte pečenými cherry rajčaty a zasypte zbylým parmezánem.

Dobrou chuť!