Linguine s pestem z medvědího česneku
Připravte si s námi lehký a chutný oběd! Sezóna medvědího česneku netrvá dlouho, ale není nic jednoduššího než si možnost jeho konzumace prodloužit ve formě kvalitně připraveného pesta!
Ingredience
- 150 g listů medvědího česneku
- 250 g extra panenského olivového oleje
- 3 g soli
- 250 g kešu oříšků
- 5 g růžového pepře
- 200 g čerstvých těstovin
- Parmezán
- Cherry rajčata
Postup
- Listy medvědího česneku dobře omyjte, osušte a zbavte tuhých stonků.
- Oříšky, sůl, pepř, olej rozmixujte do hladka (například tyčovým mixérem). Jako poslední přidejte medvědí česnek. Dochuťte růžovým pepřem a případně ještě špetkou soli.
- Hotové pesto přelijte do sterilizovaných skleniček a povrch zalijte vrstvou oleje – prodloužíte tak jeho trvanlivost.
- Rozpalte troubu na 190 °C a vložte cherry rajčata. Pečte přibližně 10 minut, dokud lehce nezezlátnou.
- Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě na skus (al dente).
- Slijte je a promíchejte s připraveným pestem a částí nastrouhaného parmezánu – ideálně v míse. Na jednu porci vystačí vrchovatá lžíce pesta, ale přidejte dle vlastní chuti.
- Vše zamíchejte a servírujte na talíř. Ozdobte pečenými cherry rajčaty a zasypte zbylým parmezánem.
Dobrou chuť!